Papričky Aji Amarillo jsou jemné, lehce pikantní a hlavně exotické. Jejich ovocná chuť z nich dělá báječného pomocníka při tvorbě neobvyklých dobrot. V papričkách ucítíte tóny citrusů, marakuji a manga. Voní jako hroznové víno.
Nejvíc populární jsou Aji v peruánské kuchyni. Ta má na světě mnoho fanoušků, je velmi svěží, lehká, založená na čerstvém ovoci a zelenině. Národním peruánským jídlem je morče, ale to raději nechte být. S Aji Amarillo přinesete do své kuchyně chuť Peru, aniž by za to musel zaplatit životem váš křeček.
Ale vůbec se nemusíte orientovat jen na exotické dálky. Aji je obecně skvělá do letních jídel, klidně ji nasekejte do svého oblíbeného salátu, nebo s ní obohaťte oblíbený těstovinový salát. Až budete chtít experimentovat, vyzkoušejte ji ve spojení s mořskými plody (a doporučujeme celkově k rybám). A až dojde na ohromování návštěv, přidejte Aji do sladkého moučníku. Nebo do marinády.
Pokud vás lákají ty exotické dobrůtky, kromě peruánské kuchyně se Aji používá i v ekvádorských, kolumbijských a bolivijských specialitách.
Milujete dipy, salsy a omáčky všech druhů? Omrkněte i Aji Amarillo mash. A pokud vás láká tropická nasládlost těchto papriček, ale líbilo by se vám, kdyby měly „větší grády“, pak jsou vám souzeny oblíbené papričky Habanero.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.