Chilli paprička Trinidad Scorpion Moruga nepatří mezi ty, se kterými je radno si zahrávat. Ujede vám ruka? No… hodně štěstí. Ale to budete potřebovat, i pokud vám ruka neujede.
Jak by asi chutnalo 5 tisíc feferonek v jediném kousnutí? Omáčka Tabasco vynásobená 500×? To si jde jen těžce představit. Tak takhle nějak pálí Trinidad. Mimochodem, až si dáte jedno sousto a budete mít pocit, že vyletíte z kůže, vzpomeňte si na tohle: její nástup je pozvolný. Bude hůř.
Až vás po 20 minutách pomalu přestane trápit, zkuste si všimnou její ovocné chuti. Ale upřímně? Nejspíš budete mít tak popálený chřtán, že ji nepoznáte.
Že vás právě tohle nejvíc láká? Adrenalin a posouvání lidských možností je vaší doménou? Dobře, dobře. Práškem rozhodně obohaťte svou kuchyni. Nicméně pokud chcete pravé peklo, pořiďte si sušenou chilli papričku Trinidad, naložte ji na 20 minut do horké vody a pak si vesele kousněte. Nebo zkuste ďábelský mash z Morugy místo kečupu.
A nebo však víte. Nasypte tam toho fakt pořádnej kotel. A pak se pomodlete.
Ještě přidáme pár zajímavostí o papričce Trinidad Scorpion Moruga. Nějakou dobu byla v Guinessovce zapsána jako nejpálivější paprička na světě, jako vůbec první překročila hranici 2 000 000 SHU. Vyrábí se z ní pepřový sprej a její semena vás popálí i přes latexové rukavice. Je malá, červená, zvrásněná. Už na pohled tak trochu strašidelná.
Mimochodem, ďábel zřejmě žije v USA, tam byla Trinidad Scorpion Moruga vyšlechtěna. Stejně jako ještě větší chilli výzva, Carolina Reaper.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.