Chilli papričky Ancho jsou stvořené pro milovníky mexické kuchyně v její jemnější podobě. Téměř nepálí, jsou však plné rozmanitých chutí a správně vás rozproudí. Pochází z Mexika, kde patří mezi ty nejoblíbenější chilli papričky a jsou součástí národní kuchyně.
Základ jejich chutě je ovocně-sladký, ucítíte z nich švestky, rozinky a náznak rajčat. Díky ovocné chuti jsou výborným obohacením dezertů, v kombinaci s čokoládou jsou papričky Ancho neodolatelné.
Používají se i pro vaření nejrůznějších jídel. Díky jejich jemnosti se netřeba bát, nikomu jazyk nespálí, naopak jídlo obohatí svými originálními tóny (a zdravotními benefity!). Běžně se používají pro tvorbu studených i teplých omáček, najdete je v enchiladas, tamales či různých salsách a dalších mexických dobrotách.
Občas se mylně označují jako papričky Poblano, což sice skutečně jsou tyto papričky, jen v čerstvé podobě. Jakmile se usuší, správně se nazývají pouze Ancho. Lidé si je občas pletou i s dalšími mexickými paprička Pasilla, které jsou podobně ovocně sladké a mírné.
Papričky jsou tlusté a dlouhé (až 15 cm) a v průběhu zrání mění barvy od zelené, fialové, hnědé až po černou.
Granule z papriček Ancho jsou ideální pro dochucení již uvařeného jídla a také pro jeho ozdobení. Při vaření nejvíce oceníte klasický chilli prášek Ancho.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.