Milujete asijskou kuchyni? Pak jsou chilli papričky Chaotian nutností. Se svou citronovou chutí báječně sluší čínské kuchyni a pomohou vám dosáhnout správně exotického a věrného dojmu vašich česko-čínských dobrot.
V Číně jsou známé jako „Chao tian jiao“ a najdete je v jídle velmi často. Pálí tak akorát, snesitelně pro začátečníky, dostatečně pro milovníky pálivého (tedy ty umírněné). Proto se často přidávají do nejrůznějších pokrmů. Najdete je v masových i zeleninových wocích, v polévkách, omáčkách, marinádách. Můžete je zkusit dát prakticky kamkoliv, ale rozhodně doporučujeme vyzkoušet je ve spojení s limetkami.
Papričky Chaotian jsou známé krásky s tenkou slupkou. Jsou malé, zaoblené a výrazně červené. Díky tomu se občas při vaření používají celé. A také se hodně nakládají. Do medu, octa či oleje. Proslavily se především díky skvělému sečuánskému červenému chilli oleji a u nás Čechů s nimi dozajista zabodujete tak, že je naložíte do alkoholu. Čím déle je necháte plavat, tím pálivější budou.
Můžete se s nimi setkat i pod názvem Facing Heaven chilli který vychází z toho, že Chaotian rostou směrem k nebi.
Prášek Chaotian je ideální pro vaření. Pokud chcete ozdobit hotovou čínskou specialitu, doporučujeme Chaotian granule.