Chilli paprička New Mexican je oblíbená především v mexické studené kuchyni. Pokud ji budete chtít využít v čerstvém stavu, stačí sušenou papričku na 20 minut ponořit do horké vody a nechat ji rehydratovat. Pak z ní vykouzlíte báječné saláty, dipy, salsy i řadu dalších dobrot (ale skvělá je i sušená).
Papričky se využívají i v teplé kuchyni, především ve spojení s masem či zeleninou, v mexických burritos a v polévkách. Sušené papričky New Mexican můžete využít i při nakládání, jsou z nich také skvělé marinády.
Chilli paprička New Mexican je občas nazývána i Anaheim, novomexická paprika nebo kalifornské chilli. Má lehce nasládlou chuť.
Papričky jsou červené, dlouhé cca 15 cm.
Pokud vás zajímají mírnější mexické chilli papričky, vřele doporučujeme také báječné rozinkové chilli papričky Pasilla.