Chilli papričky Pasilla jsou přezdívány i Chilli Negro nebo Mexican Negro. To proto, že zrají přes zelenou, hnědou až do černé barvy, která značí dokonalou zralost.
Chuť těchto papriček je velmi specifická. Jméno Pasilla je odvozeno od španělského pasa, což znamená rozinka. Nejde o přirovnání k velikosti (papričky Pasilla mohou být dokonce až 30 cm dlouhé), jde o přirovnání k chuti. Jsou nasládlé, kromě chuti rozinek v nich objevíte i tóny kakaa a stejně tak kouřový, uzený podtext. Jelikož papričky Pasilla pálí jen velmi jemně, jejich chuť vždy skvěle vynikne.
Tyto papričky patří mezi nejstarší odrůdy chilli. Pochází z Mexika a jsou velmi běžnou součástí mexické kuchyně, najdete je například v enchiladas, taco soup či burritos. Skvěle se hodí i pro jiná jídla, především jako součást omáček, v kombinaci s ovocem, česnekem, houbami i s masem.
Celé papričky se hodí nejvíce k nakládání či zdobení hotového jídla. Pro vaření si můžete pořídit i praktičtější prášek Pasilla.