Pokud milujete mexickou kuchyni a velmi jemné a originální chilli, jsou chilli papričky Ancho tím nejlepším pokladem. V mexické kuchyni mají pevné postavení a milují je i lidé, kteří nejsou pálivě založení.
Chilli z papriček Ancho je velmi mírné, zahřeje, ale příliš nepálí. Jeho chuť je díky tomu o to výraznější. V papričce objevíte sladký ovocný tón, chutnají po švestkách, rozinkách a najdete v nich i jemný náznak rajčat. Díky ovocnému rázu dokonale sedí k dezertům, v kombinaci s čokoládou jsou opravdu fantastické.
Především jsou ale základním stavebním kamenem řady mexických dobrot. Enchiladas, tamales, ovocno-zeleninové salsy a řada dalších dobrot získávají svou chuť především díky těmto jedinečným papričkám. Perfektně oživí i běžné jídlo, omáčkám dodají zajímavý nádech a skvěle se hodí všude tam, kde potřebujete přidat „něco extra navíc“.
Chilli papričky Ancho jsou vlastně usušené papričky Poblano. Občas dochází i k jejich záměně s papričkami Pasilla, i ty jsou z Mexika a mají velmi podobnou ovocnou chuť.
Papričky mění svou barvu v průběhu zrání. Začínají na zelené, přecházejí do fialové, hnědé a černé. Zralé plody jsou buclaté a dlouhé až 15 cm.
Chilli prášek je výborný pro vaření, pokud chcete své jídlo i ozdobit, pořiďte si granule z papriček Ancho.