Lákají vás exotické karibské dobroty? Jamajské speciality? Či mexické a indické žhavé klasiky? Vše můžete vykouzlit s práškem z chilli papriček Habanero.
Habanero jsou velmi populární, jedny z nejoblíbenějších papriček na celém světě. Jistě proto, že kromě pořádné dávky pálivosti v sobě ukrývají i jedinečnou chuť prosycenou tropickým ovocem, sladkými meruňkami či kokosem. Jelikož jsou nasládlé, perfektně se hodí i do netradičních dezertů a jiných dobrot. O sladkých pálivých omáčkách nemluvě, ty jsou s Habanero prostě bájo.
Ale samozřejmě Habanero můžete zařadit i do vašich oblíbených receptů a české kuchyně. Rozhodně zkuste náš fantastický recept na guláš la Habanero!
Kromě všech těchto dobrot můžeme koření Habanero doporučit i do marinád (a celkově k masu), skvěle chutnají i ke kvalitním sýrům a uzeninám. Ale to už by se hodily spíš rehydratované celé papričky Habanero.
A perlička na konec. Znáte Carolinu Reaper? Nejpálivější papričku na světě? Tak Habanero je její „mamka“, Carolina byla vyšlechtěna právě z ní (a z papričky Bhut Jolokia).