Chilli paprička Trinidad Scorpion Moruga je rozhodně jednou z těch, které si zaslouží respekt. Tady už nejde o žádnou dětskou hru, žádné něžné lechtání jazýčků alá Habanero. Tohle je vyšší liga pro chilli přeborníky. A nejspíš vás dostane i tak na kolena.
Dokážete si představit, jak by asi chutnalo 5 tisíc feferonek v jediném kousnutí? Nebo pálivost omáčky Tabasco vynásobenou 500×? Nojo, těžce se to představuje. Kousněte si do papričky Trinidad Scorpion Moruga a přesně tohle poznáte. A hned tak se té pekelné ráže nezbavíte. Ač vám bude pálivost papričky připadat nesnesitelná, bude za chvíli dokonce horší. Moruga má pomalejší rozjezd a její extrémní pálivost se rozjede až po chvíli.
Pokud přežijete 20 minut, kdy budete jen s těží dýchat, můžete si všimnout, že má Trinidad ovocnou chuť. Ale upřímně? Nejspíš budete mít tak popálený chřtán, že to nepoznáte.
Všechno tohle vás láká? Sen o pekle je pro vás tím správným adrenalinem? Pak jste u špatného produktu, vločky z Trinidad Morugy jsou ideální pro vaření, což je (jen o málo) mírnější forma sebetýrání. Pokud chcete opravdový prožitek pro sebevrahy, pořiďte si buď sušenou chilli papričku Moruga (můžete ji naložit do vody a pak si vesele kousnout a umřít) nebo zkuste podobně ďábelský mash z Trinidad.
A nebo však víte. Nasypte tam toho kotel. Na vlastní nebezpečí.
Pár zajímavostí:
- Semena Trinidad Scorpion Morugy vás popálí i přes latexové rukavice.
- Vyrábí se z ní pepřový sprej.
- Nějakou dobu úřadovala jako nejpálivější paprička na světě v Guinessovce.
- Byla první, které se podařilo překonat dříve nepředstavitelnou hranici 2 000 000 SHU.
- Byla vyšlechtěna v USA speciálně pro to, aby se stala zabijákem.
- Je veliká asi jako golfový míček. Jen trochu červený, zvrásněný a děsivý.
Pokud na ní máte chutě, jste šílenec. A právě pro vás je zde i největší výzva, Carolina Reaper. V současnosti nejpálivější chilli paprička na světě.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.