V Číně patří Chaotian mezi nejoblíbenější chilli papričky, přidává se do zeleninových i masových woků, pálivých polévek, marinád i do omáček. Paprička má velmi tenkou slupku (což je skvělé na vaření) a občas ji v tradiční čínské dobrotě můžete najít celou. To proto, že je malá a hezká a tak se občas využívá i jako pálivá ozdoba (když ji osmahnete, získá ještě krásnější barvu).
Papričky Chaotian jsou častou ingrediencí pověstného sečuánského červeného chilli oleje. Výborně se hodí i pro další naložené speciality, včetně alkoholových dobrot. Nebojte se s nimi experimentovat, naložte je do medu či vinného octa, a ochutnejte v celé jejich netradičnosti. Navíc vypadají ve skleničkách i velmi dekoračně. Jen pozor, čím déle budou naložené, tím větší grády budou mít.
Papričky můžete potkat i pod názvem Facing Heaven chilli. Patří mezi ty roztomilé malé papričky, které rostou směrem nahoru. V Číně se zase nazývají Chao tian jiao. To jen kdybyste chtěli u servírování dobrot machrovat se znalostmi čínštiny.
Chilli vločky Chaotian se nejlépe hodí při vaření. Pokud chcete ozdobit již uvařené jídlo, doporučujeme Chaotian granule.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.