Chilli papričky Aleppo jsou pro mnoho lidí dokonalým vyvážením příjemné pálivosti a rozmanitých chutí.
Výborně se hodí pro slané a sladké recepty (báječně sedí k čokoládě!), fungují i v řadě jiných jídel. Především ve středozemní a středovýchodní kuchyni jsou nepostradatelné, vykouzlíte z nich skvělé saláty, rizota či špagety, můžete vyzkoušet i netradiční pesto, kebab, rybí speciality a mnoho dalšího.
Papričky Aleppo jsou známé také pod názvem Halaby pepper. Mají velmi jedinečný postup zpracování, suší se jen z poloviny, což podporuje jejich specifickou chuť. Čeká na vás sladce-kyselá souhra chutí, ve které můžete rozpoznat rozinky, vinný ocet a kmín. Aleppo jsou velmi výrazné a rozmanité, dokáží jídlům dát „to něco navíc“. Rozhodně vás zapálí, ale ani zdaleka nejde o žádné zabijáky.
Jsou pojmenovány podle syrského města Aleppo, kde původně vznikly. Dnes se pěstují v Turecku. Zralé papričky jsou sytě červené a protáhlé, voní jako kvalitní sušená rajčata.
Chuťově připomínají taktéž zajímavou papričku Ancho.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.